Jos De Wachter

Jos, onze ICT- en IP-expert, zorgt ervoor dat je voor vragen rond technologie, privacy of intellectuele eigendom ook in Limburg terecht kan. Dit is zijn verhaal. 

Met welk inzicht sta je elke dag op?

De beste reality check die ik elke morgen mag krijgen, is de stem van mijn zoontje: “Papa, ik ben wakker!” Vroeg of laat zal hij daarmee stoppen, dus probeer ik er nog volop van te genieten. Voor iemand kunnen zorgen, geeft me dagelijks de drive om vooruit te gaan. 

Hoe uit zich dat op de werkvloer? 

Ik haal het meeste voldoening uit het helpen van anderen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Tevreden klanten zijn wat mij betreft de beste motivatie om nog beter mijn best te doen. 

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht? 

Bij mij kan je terecht voor ICT-recht & IP-recht. Ik help bedrijven in de technologiesector maar ook daarbuiten die vragen hebben over intellectuele eigendom, privacy & security, compliancy, software, internet & telecom en digitale transformatie. 

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?

Ik heb altijd al willen weten hoe het zou zijn om voor de klas te staan. Als ik voor een jaar van beroep zou moeten veranderen, zou een job als leerkracht in het middelbaar onderwijs mij wel aanspreken. 

 Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?

Een tijdje geleden leerde ik om met een parapente te vliegen. Die ligt nu voorlopig opgeborgen, omdat de sport best wat tijd van je vraagt als je het goed wil doen. Zweven in de lucht geeft je zo’n heerlijk gevoel dat iedereen het eens zou moeten proberen. Misschien moeten we tijdens onze volgende teambuilding gaan ‘parapenten’ met de collega’s...

CV

Jos De Wachter (°1979, Leuven) studeerde burgerlijk ingenieur (2002 – cum laude) en behaalde zijn Master in de rechten (2006 – cum laude) en zijn kandidaatsdiploma TEW (2006) aan de universiteit van Leuven. 

Hij begon zijn loopbaan als advocaat bij het kantoor Verhaegen Walravens aan de balie te Brussel (2006).

In 2011 verliet Jos de balie om als bedrijfsjurist te werken bij de beursgenoteerde technologiegroep Zetes Industries. Na vijf jaar keerde hij terug naar de balie.

Als advocaat is Jos gespecialiseerd in het ICT-recht, IP, privacy en security. 

In 2019 volgde hij de opleiding tot erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken bij bMediation.

Jos is ook geregeld actief als bestuurder in verschillende non-profit en PPS-verenigingen. 

Talen

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

ICT- en IP-recht:

  • intellectuele eigendom

  • privacy en security

  • compliancy

  • internet en telecom

  • digitale transformatie