PAQT Advocaten kan u gespecialiseerd advies en begeleiding bieden inzake cybersecurity


 
 

Na een ongetwijfeld uitdagend coronajaar is het voor iedereen duidelijk dat informatieveiligheid en een goede digitale werking essentiële onderdelen zijn voor organisaties (zowel bedrijven, overheden als verenigingen). PAQT Advocaten heeft een praktijkgroep IP/IT onder leiding van Jos De Wachter met een specifieke ervaring rond ICT, GDPR én informatieveiligheid.


Eind 2020 selecteerde de Vlaamse overheid 9 dienstverleners (uit een groep van 45 kandidaten) die gesubsidieerde bijstand kunnen leveren inzake cybersecurity. PAQT Advocaten is trots dat zij in onderaanneming de juridische begeleiding verstrekt voor de als tweede gerangschikte partij, Resilient Security.

PAQT Advocaten is trots dat zij in onderaanneming de juridische begeleiding verstrekt voor de als tweede gerangschikte partij, Resilient Security.

Wallonië kende al langer de ondernemingscheques voor Cybersecurity scans. Vlaanderen versterkte het voorbije jaar ook haar beleidsvisie Cybersecurity en introduceert nu ook via VLAIO subsidies voor de “Cybersecurity Verbetertrajecten”.

Met de Cybersecurity Verbetertrajecten wordt steun gegeven voor het inkopen van extern advies en begeleiding die kmo’s nodig hebben om een succesvolle groei te maken in de cybersecuritymaturiteit van hun bedrijf. Een Cybersecurity Verbetertraject bestaat steeds uit drie onderdelen:

  1. een grondige technische analyse van de cybersecuritymaturiteit van de onderneming

  2. de opmaak van een actieplan waarmee het bedrijf een grote stap vooruit kan zetten inzake cyberveiligheid

  3. advies en begeleiding bij het oplossen van een aantal vastgestelde prioritaire veiligheidsproblemen.

Om in aanmerking te komen voor steun dient door de kmo samengewerkt te worden met één van de negen geselecteerde dienstverleners. De diensten in het kader van dit raamcontract zijn gericht op kmo’s met een kritische hoeveelheid aan IT-architectuur, software of verbonden IoT-systemen (Internet of Things).

De omvang van de Cybersecurity Verbetertrajecten wordt bepaald in functie van de geïdentificeerde noden van de onderneming. Een traject heeft hierbij een kostprijs tussen de 25.000 euro en 50.000 euro (excl. BTW). VLAIO neemt maximaal 45 procent van de kostprijs voor zijn rekening.

De doelgroep voor de Cybersecurity Verbetertrajecten is duidelijk de iets grotere onderneming. Is een traject van 25.000 euro een te hoge investering, laat u dan niet afschrikken.

Ook voor de kleinere onderneming of organisatie biedt PAQT Advocaten rechtstreeks aan de klant een informatieveiligheidsscan aan die uw cybersecuritymaturiteit meet en een actieplan voorstelt, dit tegen een vooraf afgesproken vast budget. U kiest op basis van een rapport zelf welke begeleiding daarna eventueel voor uw organisatie aangewezen is.

Onze specialisten zijn advocaten mét gediplomeerde expertise in gegevensbescherming en informatieveiligheid. Zij kunnen advies verstrekken over uw lopende contracten, licentieovereenkomsten schrijven, risico analyses uitvoeren, beleidsdocumenten aanvullen, training en begeleiding verzorgen, snel inspelen op incidenten en waar nodig doorschakelen naar de juiste expert. Vanuit een netwerk van technische experten, auditors, verzekeringsmakelaars en IT specialisten wordt snel de juiste hulp geboden.


 
 

Graag een kennismakingsgesprek waarin wij onze scan toelichten: vraag dan een digitale ontmoeting aan via onze website

Bent u een grotere onderneming die een gesubsidieerd Cybersecurity Verbetertrajecten wil doorlopen, dan verwijzen wij bij intake graag door naar onze partner Resilient Security.