Rosalia Diliberto

Diliberto is niet alleen de achternaam van een Nederlands voetballer, ook collega Rosalia luistert als je Diliberto roept. (Toeval?)

Met welk inzicht sta je elke dag op, Rosalia?

Dat elke dag nieuwe kansen biedt die met twee handen gegrepen moeten worden. Ik denk dat dat wat in mijn Italiaans bloed zit: vooruit kijken, kansen grijpen, en iets maken van elke dag die mij gegeven is. Met andere woorden: ACTIE!

Hoe uit zich dat op het werk?

Ik ben een enthousiast persoon over zowat alles. Iets wat zich ook wel echt uit in mijn babbel. Het praatgrage gaat niemand er bij mij ooit uit krijgen, vrees ik! (lacht) Gelukkig ben ik terecht gekomen in een job én een kantoor waar dat absoluut geen probleem is.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht? 

Vennootschapsrecht

Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?

De meeste mensen verwachten niet van mij dat ik ook avontuurlijk kan zijn. Zo ga ik al eens graag klimmen, onderneem ik meerdere pogingen om te gaan wakeboarden, ga ik buggyrijden in de bossen en plassen, en ga ik af en toe eens kamperen.

Waarom koos je voor PAQT?

De vonk is bij mij redelijk snel overgeslagen. Bij mijn eerste sollicitatiegesprek had ik meteen het gevoel dat ik een beetje thuiskwam. Alles hier is doordrongen van de PAQT sfeer, en die sluit perfect aan bij mijn eigen idee van hoe de sfeer zou moeten zijn op je werkplek. Het klikte dan ook quasi onmiddellijk, en dat doet het eigenlijk nog steeds. 

CV

Rosalia Diliberto (°1994, Maasmechelen) studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en studeerde in 2018 af met onderscheiding.

Rosalia heeft tijdens haar studentenjaren gewerkt als student sales assistente in Maasmechelen Village, was actief als vrijwilliger bij VZW de wetswinkel en probeerde eerstejaarsstudenten op weg te helpen door het geven van PAL-sessies.

Rosalia startte haar loopbaan bij ons kantoor in september 2018.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Vennootschapsrecht, contracten, M&A
Handels- en ondernemingsrecht en contracten