Lien Beckers

Lien, met welk inzicht sta je elke dag op?

We gaan er weer voor! Ik heb het geluk een prachtig gezin te mogen combineren met een bruisende job. Ik ga iedere dag met plezier naar het werk en dat komt voor een groot stuk door de fijne collega’s. Bij PAQT werken we in een heel open en familiale sfeer.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Ik ben begonnen in het vennootschaps- en financieel recht in een groot Brussels advocatenkantoor. Het was een interessante uitdaging om advies te geven over vragen waar de bankjuristen zich al over gebogen hadden.

Gaandeweg is mijn focus meer gaan liggen op het handels- en contractenrecht. Dit beslaat zowel voor een groot stuk adviesverlening en het opstellen van de contracten, maar evenzeer ook het pleiten voor de rechtbank. En tot slot hou ik mij ook bezig met vragen in het insolventierecht. De afwisseling is heel aangenaam.

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?

Binnenhuisarchitect of iets met interieur denk ik. Het moet veel voldoening geven om mooie ruimtes te creëren. Ik heb ook grote bewondering voor mensen in de zorgsector, maar dan zou ik eerst mijn schrik voor bloed en naalden moeten overwinnen.

CV

Lien Beckers (°1986, Genk) studeerde rechten aan de K.U. Leuven (2009 - grote onderscheiding) en was tijdens haar studies gedurende drie jaar lid van Wetswinkel (advies woninghuurrecht).

In 2009 begon zij haar loopbaan als advocaat bij Liedekerke, Wolters, Waelbroeck, Kirkpatrick aan de balie van Brussel.

In mei 2012 vervoegde zij ons kantoor.

Talen

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Handels- en ondernemingsrecht en contracten
Ondernemingen in moeilijkheden en insolventie
Zekerheidsrechten en financieel recht