Cédric Bijloos

Met welk inzicht sta je elke dag op?

"My middle name is werkelijk Luc(k)!" 🙂  Elke ochtend, vlak voor ik vertrek, word ik overladen met 'dada's' en handkusjes van mijn gezinnetje. "Geluk zit in de kleine dingen" was ons huwelijksthema en dat besef ik vandaag nog steeds heel goed.  Dagelijks haal ik enorm veel geluk uit zowel de kleine als de grote dingen.

 Hoe uit zich dat op het werk?

De eeuwige goedgezindheid, inzet en motivatie om er steeds het beste van te maken. Maar ook heel veel zin om iedere dag bij te leren. Een dag waarop je niets geleerd hebt, is immers een verloren dag (dat heeft mijn vader mij toch herhaaldelijk duidelijk proberen te maken). 

 Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Ik heb tijdens mijn studies en mijn voorbije werkervaringen, naast het privaat recht, een passie gehad voor fiscaliteit en vennootschapsrecht. In deze laatste materie specialiseer ik me nu verder.

 Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?

Ik organiseer jaarlijks voor onze uitgebreide vriendengroep en hun gezinnen onder meer thema-avonden, weekendjes Ardennen en zelfs skivakanties. Daar wordt vaak geopperd dat ik als event-planner zou moeten werken. Ik doe dat heel graag maar voor mij mag dit gerust een hobby blijven. In geval van nood kunnen we nog zien 😉 

Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt? 

Mezelf verschuilend achter de noemer 'jeugdsentiment': ik heb bepaalde hobby's uit mijn jeugd moeilijk kunnen loslaten, zoals o.a. gamen, gezelschapsspellen, comics en manga's, ... Deze hobby’s vormen voor mij een ideale vorm van ontspanning. Bovendien koppel ik dit graag aan goed gezelschap en een fris pintje. Wat wil een mens nog meer?

Daarnaast haal ik jaarlijks een echte kick uit het breken van snelheidsrecords, weliswaar op de skipiste. Ik ben dan ook altijd een fervent skiër geweest.

 Waarom koos je voor PAQT?

Naast het enorm warme en vriendelijke onthaal, heeft het kantoor een zeer professionele en bovenal gespecialiseerde aanpak. Ik zal mezelf in het vennootschapsrecht verder kunnen verdiepen en ontwikkelen en hoop ook veel op te steken van mijn collega’s.

 

CV

Cédric Bijloos (°1986, Tongeren) studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en studeerde af in 2011. Aansluitend volgde hij een master-na-master in de fiscaliteit aan de KU Leuven.  

Cédric heeft tijdens zijn studentenjaren gewerkt als residentiebeheerder en adviseur voor verscheidene studentenresidenties van de KU Leuven.

Na zijn studies is hij gestart als advocaat-medewerker in Leuven bij Mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, bij wie hij onder meer zijn stage heeft afgerond. Tijdens deze periode heeft Cédric eveneens een Post-Graduaat van bemiddeling gevolgd, zowel in familiale zaken als in bestuurszaken. Daarnaast behaalde hij in diezelfde periode tevens het getuigschrift “Bijzondere Opleiding Cassatie in Strafzaken”.

Om zich verder te verdiepen binnen de ondernemingswereld heeft hij vervolgens twee jaar de balie verlaten om als fiscaal-juridisch adviseur te werken bij QPS Accountants te Hasselt.     

 Cédric startte zijn loopbaan bij ons kantoor in december 2019 en en behaalde in 2022 een Master na Master in het vennootschapsrecht aan de KU Leuven (cum laude).

Hij is sedert september 2020 lid van de ‘Controlecel Antiwitwas’ bij de Balie Limburg.

 

Talen

 Nederlands, Engels, Frans

 

Vakgebieden

 Vennootschapsrecht, contracten, M&A