Virginie Flammini

Met welk inzicht sta je elke dag op?

Na één of twee keer op snooze geduwd te hebben, haal ik even diep adem en probeer ik ook op mijn mentale reset-knop te duwen. Niet meer nadenken over eventuele dompers van de dag voordien, maar de dag met een frisse blik en vol goede moed aanvatten.

Hoe uit zich dat op het werk?

Op professioneel niveau ben ik een bijterke. Als advocaat moet je jezelf volledig achter de belangen van jouw cliënt zetten, soms eens een slag kunnen incasseren (hopelijk enkel in de figuurlijke zin) en dan weer verder nadenken over andere invalshoeken en strategieën. Voor mij gaat het over telkens het beste van jezelf geven, in het licht van de wensen van de cliënt. Opgeven staat dus niet snel op mijn to do-lijst.

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?

Als tiener keek ik al dromend naar de afleveringen van MTV Cribs (dat ene programma waarin celebrities, die bij wijze van spreken ons begrotingstekort kunnen opvullen, hun gigantische huizen vanbinnen en vanbuiten tentoonstellen). Ik ben een liefhebber van impressionante architectuur en interieurdesign en het lijkt me heerlijk om de ideale thuis te zoeken voor iemand. Vastgoedmakelaar was dus zeker een mogelijke piste.

Waarvan zijn mensen verrast als je het hen vertelt?

Gho, waar moet ik beginnen? Het normale heeft me nooit kunnen bekoren, dus ik heb wel het één en ander te vertellen. Tattoos lijken niet zo gebruikelijk in de advocatuur. Zelf heb ik er drie die samen mijn volledige rechterbovenarm beslaan. Ze betekenen veel voor mij en reflecteren telkens een bepaalde periode in mijn leven. Ze zijn een deel van wie ik ben en ik zou ze daarom nooit beu kunnen worden. Daarnaast heb ik recentelijk mijn lange lokken ingeruild voor een broske. Dat was iets wat ik al lang wilde uitproberen, maar waar ik te veel over nadacht. Op een gegeven ogenblik heb ik besloten er gewoon voor te gaan en heb ik zelf met de tondeuse mijn haar aangepakt. Het voelde “bevrijdend”.

Waarom koos je voor PAQT?

De advocatuur wordt vaak geassocieerd met de woorden “archaïsch” en “stijf”. Deze twee woorden hebben me steeds afgeschrikt en gaan niet samen met hoe ik door het leven wil gaan. PAQT bewijst dat het ook anders kan. Het kantoor combineert professionaliteit en correcte juridische dienstverlening met collegialiteit en toegankelijkheid. Daarnaast staat PAQT ervoor bekend om niet enkel oog te hebben voor het juridische

aspect van een geschil, maar ook voor de onderliggende wensen van elke cliënt. Nu aan de meeste geschillen een botsing van belangen ten grondslag ligt, is het wenselijk om dit geschil op een constructieve en de minst ingrijpende manier proberen op te lossen.

CV

Virginie Flammini (°1997, Geel) studeerde rechten aan de Universiteit van Hasselt (bacheloropleiding, 2014-2019) en aan de Katholieke Universiteit van Leuven (masteropleiding, 2019-2021 met onderscheiding).

Virginie vervoegde de Balie Limburg en startte haar loopbaan bij ons kantoor in september 2021.



Vakgebieden

Handelsrecht

handelsrechtMr. Foxteam