Stijn Theunis

Stijn Theunis gaat graag vooruit, net zoals zijn vakgebied. Dit is zijn verhaal. Stijn, met welk inzicht sta je elke dag op?
Dat je het best met beide voeten op de grond (op)staat, want een nieuwe dag brengt nieuwe kansen om te groeien. Niemand is perfect, maar ik probeer om elke dag vooruit te gaan: op professioneel en persoonlijk vlak.

Vooruit gaan, hoe uit zich dat op de werkvloer?
Doen groeien, daar doe ik het voor. Als ik anderen daarin kan helpen, is mijn dag geslaagd. Bij Paqt help ik ondernemers vooruit: niet alleen door juridische kennis in te zetten om problemen op te lossen, maar vooral door de mens daarbij nooit uit het oog te verliezen.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?
Arbeids- en socialezekerheidsrecht.

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?
Door in mijn vrije tijd vrijwillig Nederlandse les te geven aan anderstaligen, heb ik voor het eerst kunnen proeven van een job als leerkracht. De kracht die leerkrachten en advocaten delen, is dat ze op een heldere manier een complex onderwerp kunnen uitleggen. Als ik kan zien dat mijn leerlingen of cliënten mede door mijn hulp vooruitgang boeken, ga ik tevreden naar huis.

Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?
De ‘wandelmicrobe’ heeft me zwaar te pakken. Als mijn agenda het toelaat, kriebelt het al om eropuit te trekken voor één of meerdere dagen. Enkel het noodzakelijke mag mee, de rest blijft thuis. Back to basics, heerlijk! En je hoeft er niet eens ver voor te gaan: Limburg heeft heel wat pareltjes te bieden. Mijn favoriet? Dan staan de Lommelse natuurgebieden toch op nummer één.

CV

Stijn Theunis (°1992, Lommel) studeerde rechten aan de universiteit van Hasselt (Bachelor, 2013) en behaalde zijn Master aan de K.U. Leuven (2015). Aansluitend daarop volgde hij een (Franstalige) Master na Master in het sociaal recht aan de Université Libre de Bruxelles (2016 - cum laude).

Stijn startte zijn carrière aan de balie van Limburg (Monard Law) om daarna de overstap te maken naar de balie van Brussel (Laga).

Sinds augustus 2019 is hij opnieuw verbonden aan de balie van Limburg en maakt Stijn deel uit van ons team.

Talen
Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden
Arbeids- en socialezekerheidsrecht