Astrid Swennen

Astrid, met welk inzicht sta je elke dag op?
 
Ik wil van iedere dag het beste te maken, want elke dag is anders.

Hoe uit zich dat op de dagelijkse werkdag? 

‘s Morgens strooi ik met energieke “goedemorgens”. Elke dag opnieuw! Ik ben een ochtendmens dus ik probeer mijn enthousiasme zo vroeg mogelijk te tonen en zo hopelijk ook te verspreiden. Een goede sfeer op kantoor doet wonderen en werkt aanstekelijk. 
 
Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Voornamelijk het fiscale aspect. Ik begeleid ondernemingen bij hun herstructurering (eventueel met rulingaanvraag) of bij hun fiscale procedure. Ik begeleid ook de mensen achter de onderneming bv. met vermogens- en successieplanning.
 
Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?

Ik ga heel graag kamperen. Back to basics! Als de zomer eraan komt en het wordt een weekend mooi weer, dan pakken we ons boeltje bijeen en zijn we weg. Bij voorkeur naar een plaats waar je goed kan wandelen of kan genieten van een goed glas wijn. (En ja, basic en wijn gaat prima samen.)

CV

Astrid Swennen (°1992, Bree) studeerde rechten aan de K.U. Leuven waar zij in 2015 haar diploma behaalde.

Vervolgens volgde zij een Master na Master in het fiscaal recht aan de Université Libre de Bruxelles (2016, onderscheiding).

Astrid startte haar loopbaan bij ons kantoor in september 2016.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Fiscaal recht en (familiale) vermogensplanning
Bouwrecht en vastgoed