Sabrina Fiorelli - vennoot

Sabrina Fiorelli is een van de twee vrouwelijke PAQT vennoten. Als we eerlijk zijn, doen onze dames de meest verrassende dingen in hun vrije tijd!

Sabrina, met welk inzicht sta je elke dag op?

Alles komt goed. Ik speel maar een kleine rol in het geheel. Dat besef helpt me de dingen relativeren.

Relativeren zeg je, hoe uit zich dat nog?

In het cynisch kantje van mijn humor? Al kunnen we ook dat relativeren. (lacht) En absoluut in mijn manier van werken: mouwen opstroppen en aanpakken. Misschien wel de sterkste leuze in ons kantoor ook. Een overvolle agenda of moeilijke zaak? We vinden altijd een oplossing. Net door zo’n hands on aanpak. De discussie durven aangaan. Dat werkt zoveel beter dan wanneer iedereen op z’n eilandje zit. Als die sterke samenwerking er is, zijn problemen relatief.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Ik volgde na mijn rechtenstudies een bijkomend jaar “sociaal recht” en ben sinds 2004 actief in het ondernemingsrecht. Ik begeleid ondernemers onder andere in alle juridische aspecten die betrekking hebben op personeel en RSZ-aangelegenheden. Verder ben ik ook bezig met het statuut van vrijwilligers en het sociaal statuut van zelfstandigen. Onder andere het beoordelen van schijnzelfstandigheid behoort tot mijn domein.

Daarnaast ben ik ook veel bezig met privacy, een materie die in het arbeidsrecht steeds een grote rol heeft gespeeld. Met de komst van de GDPR (General Data Protection Regulation) is gegevensbescherming een belangrijk aspect waar elke onderneming, (feitelijke) vereniging, vrije beroeper en overheidsinstelling rekening mee moet houden. Ik volg de materie al geruime tijd en heb pas nog de intensieve opleiding “data protection officer” gevold bij het Data Protection Institute. Dat stelt mij in staat om onze cliënten bij te staan om gegevensbescherming als een vast gegeven te beschouwen en de regels hierover op pragmatische wijze na te leven.

Ondernemingsrecht is een heel diverse en vaak veranderende materie. Ik denk niet dat het ooit kan vervelen. Om maar één ding te noemen: alternatieve vormen van tewerkstelling staan voor de deur. Hoe gaan we daar juridisch mee om? Dat is toch ongelooflijk boeiend! Dit wordt sowieso het volgende domein waar ik induik.

Wat doe je zoal buiten de kantooruren?

Mensen geloven het vaak niet als ik het vertel, maar thuis transformeer ik in een Formule 1 fan. Dag of nacht, ik volg elke race live. Sinds de geboorte van mijn twee spruiten is het iets moeilijker om een hele race geconcentreerd te volgen. Maar er is hoop: sinds 2017 zitten er ook twee roze bolides bij, waardoor mijn dochter plots ook wil meekijken.

CV

Sabrina Fiorelli (°1979, Maaseik) studeerde rechten aan de universiteit te Leuven (2003-onderscheiding). Een deel van deze opleiding voltooide ze aan de universiteit Jean Moulin te Lyon.

In 2004 behaalde zij een Master na Master in het sociaal recht (VUB-grote onderscheiding) en aan de KULeuven volgde zij daarnaast de Bijzondere Leergang Pensioenrecht waarin zij met onderscheiding het daaraan verbonden getuigschrift behaalde (2009)

Sabrina begon haar loopbaan aan de balie te Brussel in 2004 (oa het kantoor Loyens & Loeff), vervoegde ons kantoor in 2011 en is in 2015 doorgegroeid tot advocaat-partner.

Tijdens het academiejaar 2013-2014 was zij werkzaam als deeltijds praktijkassistent (20%) bij professor Yves Stevens aan het Instituut voor Sociaal Recht van de KULeuven.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Arbeids- en socialezekerheidsrecht
Privacy en GDPR