Tim Vandeweyer

Tim, met welke gedachte sta je elke dag op?

“Waar staat de koffie.”

Hoe uit zich dat?

In een lichtelijk ochtendhumeur, gecompenseerd met een kan koffie. Tegen dat ik op kantoor ben, ben ik daardoor perfect aanspreekbaar.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Fiscaal recht, met name de fiscale sport om er voor te zorgen dat de fiscus niet met te veel geld gaat lopen.

Wat doe je buiten je job als advocaat, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?

Ik geef ook nog les op de hogeschool, een aantal (uiteraard fiscale) vakken in het dag- en avondonderwijs. De wisselwerking tussen de praktijk en het academische is een aanrader, en houdt de kennis scherp.

CV

Tim Vandeweyer (°1990, Genk) studeerde rechten aan de Universiteit Hasselt en aan de KULeuven (2013 - Master in de rechten met onderscheiding). Daarnaast behaalde hij de graad Master in de fiscaliteit aan de KULeuven (2014 - Master na Master in de fiscaliteit met onderscheiding). 

Tim begon in 2014 zijn loopbaan als fiscaal advocaat aan de Balie te Brussel bij het internationale advocatenkantoor Linklaters LLP.

In 2017 vervoegde hij de Balie Limburg en ons kantoor. 

Hij is als advocaat gespecialiseerd in het fiscaal recht, met een focus op ondernemingsfiscaliteit. Hij heeft een bijzondere interesse voor vennootschapsbelasting, internationale fiscaliteit en fiscale procedure. Tim legt zich onder meer toe op adviesverlening, aanvragen van rulings, structureren van (overnames van) vennootschappen en geschillen met de fiscus/het parket.

Naast zijn activiteiten als advocaat is Tim eveneens actief in het hoger onderwijs. Hij was in 2017-2018 als praktijk-assistent verbonden aan de Universiteit Hasselt en is sinds 2017 gastdocent aan de UCLL.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Fiscaal recht en (familiale) vermogensplanning
Vennootschapsrecht, contracten, M&A