David Caenepeel

David Caenepeel, de advocaat die ook brandweerman had kunnen zijn. Dit is zijn verhaal en ja, het vaderschap zit er voor iets tussen.

David, met welk inzicht sta je elke dag op?

Als jonge vader sta ik tegenwoordig meestal 's nachts op. De gedachten en meningen die op dergelijke onchristelijke uren door mijn hoofd spoken zijn talrijk en heel divers. Van kleinburgerlijke problemen tot grote ethische en wereldse vraagstukken. De interesses van een mens zijn volgens mij moeilijk te sturen. Alé, dat hoop ik dan maar!

Zorgen die onchristelijke uren ook voor professionele inzichten?

Jazeker, en wel deze: morgen beter! Ik zet me elke dag ten volle in om de dossiers correct en tijdig af te werken en daarnaast (mee) de dagelijkse werking van het kantoor steeds te verbeteren.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Beslag- en faillissementsrecht of met andere woorden insolventierecht. Een pittige materie waar ik mijn cliënten de voorbije jaren zo goed mogelijk doorheen heb geloodst.

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?

Hoewel mijn studies het niet doen vermoeden, heb ik een uitgesproken belangstelling en zelfs bewondering voor handarbeid en vakmensen. Garagist, houtbewerker en brandweerman zouden goede alternatieven kunnen zijn!

CV

David Caenepeel (°1986, Leuven) studeerde rechten aan de universiteit van Leuven (2009). Vervolgens volgde hij de master na master opleiding “Conflict and Development” aan de universiteit van Gent.

In 2013 volgde hij de postuniversitaire opleiding tot curator-vereffenaar. 

Sedert oktober 2010 maakt David deel uit van ons team.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Ondernemingen in moeilijkheden en insolventie
Zekerheidsrechten en financieel recht