Geert Reniers - vennoot

Geert Reniers is vennoot, curator, bemiddelaar en op zondag wielrenner. Dit is zijn verhaal.

Geert, met welk inzicht sta je elke dag op?

Dat ik geluk heb. Ik ben omringd door fantastische mensen, privé en professioneel, en daar draait uiteindelijk alles om. Als je kan samenleven en -werken met mensen die je vertrouwt, gaat alles vanzelf.

Vertrouwen zeg je, hoe uit zich dat nog?

In ons team. “Teamwork”. Het klinkt vandaag vanzelfsprekend, maar dat is het echt niet. PAQT staat voor vertrouwen krijgen en vertrouwen geven. Zo groeien we samen en als individu. Dat is heerlijk werken.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Ik ben sedert 1994 curator en heb vanaf het prille begin een voorliefde voor het insolventierecht. Waarom? Omdat je in aanraking komt met alle mogelijke ondernemingen en hun verschillende activiteiten. Naast ongelooflijk boeiend is dat vooral ook bijzonder zinvol: je herkent mogelijke valkuilen, waardoor je ze kan voorkomen. Iets wat me ook erg helpt bij het handels- en contractenrecht, het andere domein waar ik me in gespecialiseerd heb.

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?

Dan was ik voor kok gegaan. Heel grappig nu ik het bedenk: koken gebeurt ook binnen sterke teams. Ik kook graag, maar doe het helaas veel te weinig. Ik geniet ervan om met enkele kookmaatjes iets lekker op tafel te toveren (om het daarna op te eten, waarna ik weer mag gaan fietsen, die andere hobby...).

 

CV

Geert Reniers (°1967, Leuven) studeerde rechten aan de universiteit van Leuven (1991 - cum laude) en behaalde het diploma van Master in Business Law aan de U.I. Antwerpen (1996). Hij startte zijn beroepsloopbaan aan de balie van Tongeren (1991).

Hij is bemiddelaar in burgerlijke en handelsgeschillen.

Geert Reniers wordt sedert 1995 ook geregeld aangesteld als curator, voorlopig bewindvoerder, vereffenaar, gerechtsmandataris in het kader van de wet op continuïteit ondernemingen, curator van onbeheerde nalatenschappen.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Handels- en ondernemingsrecht en contracten
Ondernemingen in moeilijkheden en insolventie
Zekerheidsrechten en financieel recht
Bouwrecht en vastgoed
Aansprakelijkheidsrecht
Bemiddeling