Ilona Lo Giudice

Zoals haar achternaam doet vermoeden heeft Ilona Italiaanse roots. Wat je echter nog niet weet is wat dat met haar beroep te maken heeft!

Ilona, met welk inzicht sta je elke dag op?

Blij zijn met de kleine dingen. Cliché he? Dat vond ik vroeger ook, tot ik mama werd. Mijn kinderen zijn mijn alles. Je wilt voor hen een goed voorbeeld zijn, ervoor zorgen dat zij gelukkig zijn en hen helpen een weg te vinden.

Waar haal je op werkvlak je voldoening uit?

Ik begeleid elke dag cliënten in hun zoektocht naar een oplossing. Hun tevredenheid op het einde van de rit geeft mij veel voldoening en daar doe je het tenslotte voor!

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Mijn loopbaan binnen de advocatuur is van start gegaan in 2006. De eerste dossiers die ik toen als advocaat-stagiaire op mijn bureau kreeg kaderden onmiddellijk binnen het beslagrecht. Een erg boeiende materie waarin ik zeer veel uitdaging vond, vrij snel vertrouwd geraakte met het pleitwerk voor de rechtbank, en tegelijkertijd ook direct geconfronteerd werd met de harde realiteit van het executierecht, en dit in schril contrast met de theorie van op de schoolbanken. De speeltijd was voorbij.

Onder het toeziend oog van 'patron' Tom Arts was het zekerheden- en executierecht uiteindelijk de hoofdmoot van mijn stageperiode en behoorde deze materie tot mijn specialisatie.

Na mijn stage ben ik ook geboeid geraakt door het insolventierecht in de ruime zin van het woord (ondernemingen in moeilijkheden, faillissementsrecht, procedure gerechtelijk reorganisatie, …). In 2013 volgde ik onder meer de postuniversitaire opleiding tot curator-vereffenaar.

Vandaag ben ik zeer actief betrokken in de afwikkeling van faillissementsdossiers, adviseer ik ondernemingen in moeilijkheden op diverse vlakken, begeleid ik ondernemers in de opstart en afwikkeling van een procedure tot gerechtelijke reorganisatie, en verzorg ik ook incassodossiers en de bijhorende gerechtelijke uitvoeringen.

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen advocaat was?

Dat is niet moeilijk te beantwoorden, gelet op mijn familienaam: rechter. (N.v.d.r. ‘giudice’ betekent rechter in het Italiaans)

CV

Ilona Lo Giudice (°1982, Genk) studeerde rechten aan de universiteiten van Namen (2002) en Leuven (2005). Vervolgens volgde zij de master na master-opleiding "notariaat" (2006).

Zij voltooide de bijzondere opleiding in het jeugdrecht en de postuniversitaire opleiding tot curator-vereffenaar. 

Sedert oktober 2006 maakt Ilona deel uit van ons team.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Handels- en ondernemingsrecht en contracten
Ondernemingen in moeilijkheden en insolventie
Zekerheidsrechten en financieel recht