Lore Claes

Lore duikt graag in de materie en in de natuur. Wonen en werken in Limburg maakt beiden mogelijk!

Lore, met welk inzicht sta je elke dag op?

“Your day is only as good as you make it”. Ik sta ‘s morgens op met het idee dat elke dag nieuwe kansen biedt. Er is dan ook een bijzonder verlangen in mij aanwezig om er elke dag het beste van te maken. Samen met fantastische mensen rond mij, zowel professioneel, als privé.

Hoe uit zich dat op het werk?

Elke dag zien als een nieuwe kans, maakt dat ik de zaken snel kan relativeren. Ik ben op dat vlak de eeuwige optimist. Lukt het vandaag niet dan lukt het morgen wel, en dat wil ik ook zoveel mogelijk overbrengen naar mijn collega’s. Iedereen bij PAQT is zich bewust dat een positieve werkomgeving bijdraagt aan een hogere productiviteit, dat maakt het een plezier om elke dag te komen werken.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Ik help ondernemingen in kwesties van arbeids- en socialezekerheidsrecht. Het is tijdens mijn bijkomende studie dat ik opnieuw de smaak te pakken heb gekregen van het arbeidsrecht. Zo vind ik detachering van werknemers zeer boeiend, zeker in het transportrecht is dit een hot topic.

Verder wordt het arbeidsrecht net zoals de meeste rechtsdomeinen meer en meer betrokken in het tijdperk van digitalisering. Dit maakt dan ook dat er op een andere manier naar gekeken dient te worden. Vooral GDPR zal hier een belangrijke rol in spelen. Het feit dat het recht steeds vernieuwt, maakt het voor ons ook elke keer weer boeiend.

Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen verrast zijn als je het hen vertelt?

Mensen zouden het misschien niet verwachten van mij, maar ik ben verzot op de natuur. Wanneer alles rondom jou stil is en je enkel de vogels hoort fluiten.. Fantastisch! Wandelen, fietsen, joggen, golfen, kamperen,… als het maar in de natuur is. Het is dan ook één van de redenen waarom ik na mijn studies ben teruggekeerd naar Limburg. Want laat ons eerlijk zijn, alles is hier toch mooier!

Waarom heb je voor PAQT en niet voor een ander advocatenkantoor gekozen?

“Ik dacht wel dat de advocaten op de bovenste verdieping zouden zitten”. Met deze zin was het ijs al meteen gebroken op mijn eerste sollicitatiegesprek. Ik werd op een enorm hartelijke manier ontvangen.

Je merkt dat het een jong en dynamisch kantoor is met een duidelijke visie voor het begeleiden van ondernemingen. De waarden die zij vooropstellen als kantoor zijn ook diegene die ik persoonlijk nastreef waaronder bijvoorbeeld het belang van een goede teamgeest en het durven aanpakken van problemen.

De persoonlijke aanpak van PAQT spreekt mij het meest aan. Het welbehagen van medewerkers is hier zeer belangrijk. En dat uit zich ook in de kleine dingen, zoals een welkomstbloempje op je eerste werkdag. (Bedankt!)

CV

Lore Claes (°1994, Heusden-Zolder) studeerde rechten aan de Universiteit van Hasselt en aan de Katholieke Universiteit van Leuven waar ze in 2017 afstudeerde.

Vervolgens heeft zij een Master-na-Master gevolgd in het Zee- en Vervoerrecht aan de Universiteit van Antwerpen waar zij in 2018 haar diploma behaalde met grote onderscheiding. In het kader van deze ManaMa heeft Lore een maand stage gelopen bij de Internationale Maritieme Organisatie te Londen. Verder heeft zij ook een Summerschool in transportrecht gevolgd aan de Universiteit van Utrecht.

Lore start haar loopbaan bij ons kantoor op 1 oktober 2018.

Talen 

Nederlands, Engels, Frans

Vakgebieden

Arbeids- en socialezekerheidsrecht