Ine Coumans

Het antwoord op de vraag Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?” zal je bij Ine misschien wel het meest verrassen...

Met welk inzicht sta je elke dag op Ine?

Dat ik chance heb. Mijn leven is een voorrecht. Ik besef steeds meer dat dat zeker niet iedereen gegeven is. Omringd door fantastische mensen, heb ik altijd alle steun en kansen gekregen om te doen wat ik wilde.

Hoe uit zich dat op het werk?

Ik ben er van overtuigd dat enthousiasme en positiviteit aanstekelijk werken. En dat 1+1 gelijk kan zijn aan 3. Samen geraak je altijd verder. Ik heb bij ons op kantoor sterk het gevoel dat ik niet de enige ben die er zo over denkt, wat maakt dat ik me eigenlijk direct helemaal thuis voelde.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Ik heb mijn liefde voor het ondernemingsrecht eigenlijk pas later gevonden. Ik heb mijn rechtenopleiding gevolgd aan de KU Leuven, en mij daar gespecialiseerd in het sociaal en privaatrecht. Uiteindelijk besefte ik dat goederenrecht en verbintenissenrecht mij het meest interesseerde, maar we waren bedrijfseconomisch te weinig onderricht. Daarom besloot ik om eerst nog een Master in het Management te gaan doen om mijn plaatje compleet te maken. Daar is de vonk voor het ondernemingsleven overgeslagen. Momenteel denk ik dat ik dan ook het beste van twee werelden heb gevonden door mij toe te spitsen op het handels- en insolventierecht.

Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?

Ik woon op een boerderij. Als ik zeg dat ik dan ook twee paarden heb, kunnen ze dat nog wel plaatsen. Als ik dan zeg dat ik af en toe moet melken, een koe moet helpen kalven of moet helpen met 300 banden op een kuil te gooien, dan kijken ze toch al iets vreemder!

Waarom heb je voor PAQT en niet voor een ander advocatenkantoor gekozen?

Ik denk dat je altijd je intuïtie moet volgen en dat wees overduidelijk in de richting van PAQT. Ik kreeg het gevoel dat dit een kantoor was waar mensen samen ergens voor gaan, waar collegialiteit hoog in het vaandel wordt gedragen en je de kans krijgt om (samen!) te groeien. Het feit dat er bij ons op kantoor daarnaast nog enorm veel knowhow en kennis verzameld zit, maakte de puzzel voor mij compleet. En tot nu toe heb ik nog geen ongelijk gekregen!

CV

Ine Coumans (°1992, Neerpelt) studeerde rechten aan de K.U. Leuven waar zij in 2016 haar diploma behaalde.

Vervolgens volgde zij een Master na Master in het Management (2017, onderscheiding).

Ine startte haar loopbaan bij ons kantoor in september 2018, nadat zij eerst nog een jaar in Parijs gewoond en gewerkt heeft als fille au pair. Tijdens haar vrije tijd maakte ze toen met veel enthousiasme toeristen wegwijs in de Lichtstad.

Ine engageert zich binnen KSA Limburg en zal deze organisatie binnenkort vertegenwoordigen bij de Raad van Bestuur van KSA Nationaal.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Handels- en ondernemingsrecht en contracten
Ondernemingen in moeilijkheden en insolventie
Bouwrecht en vastgoed